Over ons

De Transformatie van familiebedrijf Milikan:

Van Fitness Doorn naar de Club van 50

Begin jaren 70, op de Kampweg 7 in Doorn, ontstond ons familiebedrijf Milikan. Wat begon als kapsalon annex sauna, is in 1982 uitgebreid met kleinschalige fitness en vervolgens uitgegroeid tot een Health Club

(Sauna – Fitness Doorn). Dit is verleden tijd.

Vanaf heden kunt u lid worden van de exclusieve, kleinschalige, Club van 50. Wij zijn een private en besloten club waar u kunt sporten op eigen gelegenheid.

Personal training is mogelijk op afspraak.

Een stukje historie

Voordat ik (Wiel Millikan) de sportschool opende, had het pand aan de Kampweg, onder leiding van mijn ouders, al verschillende bestemmingen gehad. In begin jaren 70’s was er een kapsalon en later ook een saunabedrijf gevestigd. De kapsalon kreeg een retailbestemming. Waar voorheen de sauna zat, is nu de kringloopwinkel gevestigd.
Helaas zijn mijn ouders in 2012 en 2013 kort na elkaar overleden als gevolg van ziekte, waardoor ik met mijn vrouw Femke Milikan en mijn zoon Vince Milikan overbleef.

In het ruim veertig jarig bestaan van Fitness Doorn, bood de sportschool vrije training en zelfstandige fitness aan. Er was ook al gauw ruimte voor samenwerking. Samenwerking met Blomdance en Studio Belle Femme. 

  • Blomdance huurt bij ons een zaal om haar danslessen te verzorgen. Bij deze dansstudio kunt u dansen op hoog niveau of voor uw plezier.
  • Op onze locatie bevindt zich ook de nagelstudio van mijn vrouw Femke: Studio Belle Femme. Daar kunt u terecht voor verschillende nagelbehandelingen, zoals manicure, gelpolish, kunstnagels en nail art.
  • Daarnaast is er nog één ruimte beschikbaar om zelfstandig te werken voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een manueel therapeut. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Verbouwen en verduurzamen

Maar de evolutie van ons familiebedrijf Milikan stopt hier niet. We willen niet alleen onze diensten verbeteren, maar ook onze locatie verduurzamen en transformeren. Er staat een verbouwing op de planning waarbij we drie maisonnettewoningen realiseren.

Bovendien nemen we maatregelen om het pand duurzamer te maken. Zo plaatsen we zonnepanelen op het dak, isoleren we het gebouw en vervangen we alle verlichting door energiezuinige LED- verlichting. Zo dragen we niet alleen bij aan de gezondheid van onze leden, maar ook aan de gezondheid van de planeet.

en_USEnglish